TikTok respinge oferta Microsoft și alege Oracle ca partener în Statele Unite

Acordul, dezvăluit de surse anonime presei locale, vine la câteva zile după ce interdicția rețelei sociale în SUA a intrat în vigoare prin ordinul lui Trump.

« The Wall Street Journal » dezvăluie că potrivit unor surse familiare cu chestiunea dată, ByteDance, compania chineză care deține TikTok, aplicație populară în rândul adolescenților, a ales Oracle ca „partener tehnologic” în Statele Unite. Cu câteva ore înainte ca știrea să fie lansată, Microsoft a postat pe blogul său că rețeaua socială a respins propunerea de cumpărare.

Microsoft a raportat printr-o declarație în această duminică (13/09/2020) că ByteDance „le-a anunțat că nu le va vinde operațiunile TikTok în Statele Unite”. Walmart plănuise să se asocieze cu compania fondată de Bill Gates în afacerea de afaceri. Compania de tehnologie a declarat pe blog că „ar fi făcut modificări semnificative pentru a se asigura că serviciul îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate, confidențialitate, securitate online și lupta împotriva dezinformării”.

Negocierea achiziției este forțată printr-un ordin executiv semnat de președintele Donald Trump la jumătatea lunii august, în care acorda companiei asiatice 90 de zile pentru a-și pune capăt operațiunilor din Statele Unite și a dispune de datele colectate, acuzând presupuse riscuri pentru securitate națională care vine cu aplicația. Trump a justificat interzicerea aplicației, care ar trebui să intre în vigoare pe 20 septembrie, prin captarea „unor cantități mari de informații de la utilizatorii săi”. Singura modalitate prin care nu forțează închiderea este să treacă în mâinile unei companii americane.

Compania chineză ByteDance va păstra o participație majoritară la unitatea sa de aplicații TikTok

Pe de altă parte, Beijingul a actualizat regulile pentru controlul exporturilor, care acoperă o varietate de tehnologii pe care le consideră sensibile. Noua regulă înseamnă că ByteDance ar putea avea nevoie de o licență specială pentru a-și vinde tehnologia oricărei părți interesate din America de Nord. Este o mișcare pe care China a luat-o acum câteva săptămâni și la sigur ar putea complica și mai mult negocierile.

Conform ultimelor informații ByteDance Ltd., China, va păstra o participație majoritară la unitatea sa de aplicații TikTok ca parte a unei propuneri care este revizuită de autoritățile de reglementare a securității naționale.

Articole conexe

Leave a Comment