Urcușuri și coborîșuri pentru Bitcoin: între suportul Goldman Sachs și interzicerea în India

Goldman Sachs promovează delimitarea cadrului de acțiune al băncilor cu active digitale

Goldman Sachs a anunțat pe 1 martie că și-a repornit biroul de tranzacționare a criptomonedelor pe fondul creșterii Bitcoin. Banca a anunțat, de asemenea, că va începe să tranzacționeze tranzacții futures și nerealizabile bitcoin pentru a ține pasul cu evoluția rapidă a sectorului activelor digitale. Pe 11 martie curent Goldman Sachs și-a reiterat sprijinul pentru Bitcoin și piața criptomonedelor. Dacă cu puțin timp în urmă, au fost făcute publice informații prin care banca de investiții reprezenta 40% din clienții săi cu investiții în criptomonede, miercuri, 10/03/21, a insistat din nou asupra interesului tot mai mare care se simte în jurul criptomonedelor din partea operatorilor instituționali. Declarațiile directorului de operațiuni ale lui Goldman Sachs și ale președintelui băncii, John Waldron, au coincis cu o zi în care cea mai tranzacționată monedă digitală a cochetat cu maximele sale recente și a tranzacționat în jur de 57.000 de dolari. Pe 21 februarie, a atins un maxim istoric de 58.640 de dolari, pe 28/02/2021 ajungea la doar cca 48.230 dolari.

Comisia pentru valori mobiliare din SUA a solicitat comentarii publice cu privire la custodia activelor digitale în decembrie 2020.

Creșterea operatorilor cu amănuntul s-a accelerat în 2020, deoarece mai mulți oameni au rămas acasă din cauza restricțiilor legate de pandemia COVID19, coincizând cu popularitatea crescândă a investițiilor fără taxe și a platformelor de tranzacționare mobile ușor de utilizat, cum ar fi Robinhood.

În afară de aceasta, prețul Bitcoinului a fost recent stimulat de speculațiile conform cărora cea de-a treilea stimul aprobat de Guvernul SUA va genera mai multă lichiditate în criptomonede.

India ar putea fi prima economie majoră care interzice criptomonedele

Bitcoin a scăzut până la 9% luni, 15/03/21, pe măsură ce investitorii au obținut profituri după un record de weekend. Criptomoneda a urcat sâmbătă până la 61.742 de dolari și a continuat să cocheteze cu nivelul de 62.000 dolari duminică. Consolidarea a avut loc pe fondul rapoartelor că India are în vedere o interdicție parțială a criptomonedelor.

Astfel, India i-ar trata drept criminali pe cei care dețin, emit, comercializează și transferă criptomonede.

India intenționează să pună în aplicare o lege care interzice criptomonedele, pentru care va amenda pe oricine din țară care operează sau deține active digitale. Această inițiativă, colectată de „Reuters”, a fost comunicată de un înalt oficial guvernamental și este o lovitură severă pentru milioanele de investitori care își reunesc activele în acest format. În urma știrilor, criptomoneda a pierdut mai mult de 6% la 56.415 dolari. Proiectul de lege, considerat una dintre cele mai dure politici din lume împotriva criptomonedelor, i-ar viza pe cei care dețin, emit, tranzacționează și transferă active criptografice drept criminali. Deocamdată, măsura se află pe agenda guvernului din ianuarie, care speră să-și creeze propria monedă digitală oficială.

În India, în ciuda amenințărilor guvernamentale de interdicție, volumul tranzacțiilor este în creștere și 8 milioane de investitori dețin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în investiții criptografice, conform estimărilor industriei.

Articole conexe

Leave a Comment