COVID-19 – Cum au cheltuit americanii banii primiți în temeiul Legii CARES

Pe fondul răspândirii în creștere a COVID-19 și a impunerii omniprezente a blocărilor în martie 2020, guvernul federal american a adoptat legea CARES pe 27 martie 2020. Acest pachet de stimulare a fost excepțional atât în ​​ceea ce privește dimensiunea (peste 2 trilioane de dolari în fonduri alocate), cât și viteza cu care a fost legislat și implementat. O componentă majoră a fost transferul unic către toți adulții calificați de până la 1200 USD, cu 500 USD per copil suplimentar.

Doar 15% din destinatari au cheltuit cea mai mare parte a plății de transfer

Un studiu [august 2020] despre modul în care americanii au folosit banii primiți în baza CARES Act a fost efectuat de Biroul Național De Cercetare Economică din USA a documentat că doar 15% din destinatarii acestui transfer spun că au cheltuit (sau au planificat să cheltuiască) cea mai mare parte a plății de transfer. Marea majoritate a respondenților au spus că au economisit-o în mare parte (33%) sau a folosit-o pentru a achita datoria (52%). Structura cantitativă a modului în care și-au folosit cecurile, gospodăriile din SUA declară că au cheltuit aproximativ 40%, aproximativ 30 la sută din cecul mediu economii și restul de 30 procente fiind utilizate pentru achitarea datoriilor. O mică parte din cheltuieli s-au îndreptat către industriile puternic afectate care vindeau bunuri de folosință îndelungată (mașini, electrocasnice etc.). În schimb, cea mai mare parte a cheltuielilor a fost destinată mâncării, frumuseții și altor produse de consum nedurabile care au înregistrat creșteri mari ale cheltuielilor chiar înainte de pachetul de stimuli.

Pentru cei care nu au dorit să-și cheltuiască plata pentru stimulare și a trebuit să decidă dacă își achită datoriile sau se salvează cecurile, persoanele cu venituri mai mari erau mai predispuse să economisească decât să achite datoriile, cele cu ipoteci sau chiriașii erau mult mai predispuși să plătească datoriile, la fel ca și persoanele cu constrângeri financiare.

Pentru 90% dintre lucrătorii angajați cecul primit nu a avut niciun efect asupra efortului lor de lucru

Sondajul a întrebat, de asemenea, respondenții dacă plățile de transfer ar putea să le afecteze deciziile privind oferta de muncă. 90% dintre lucrătorii angajați care primiseră un cec de stimulare a raportat că transferul nu a avut niciun efect asupra efortului lor de lucru (spre deosebire de căutarea mai intensă a unui loc de muncă), în timp ce 80% dintre acei lucrători angajați care nu s-au calificat pentru un cec a raportat că primirea unui astfel de cec nu le va afecta efortul de muncă. Oamenii care nu mai lucrează au raportat că veniturile suplimentare nu le-au afectat efortul de căutare nici sau cantitativ. Numai pentru lucrătorii șomeri cercetătorii au găsit unele dovezi că transferurile fiscale unice afectează oferta forței de muncă: aproximativ 20 la sută dintre cei care au primit o cerere de plată i-a motivat sa intensifice căutarea unui loc de muncă, în timp ce două treimi raportează că nu a avut niciun efect.

Articole conexe

Leave a Comment