Pandemia COVID 19 a redus cu 65% sosirile de turiști internaționali – Organizația mondială a comerțului

Sosirile de turiști internaționali au scăzut cu 93% în iunie comparativ cu 2019, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Turismului, care arată impactul grav pe care COVID-19 l-a avut asupra sectorului. Conform noului număr al Barometrului Mondial al Turismului al agenției specializate a Organizației Națiunilor Unite, sosirile de turiști internaționali au scăzut cu 65% în prima jumătate a anului. Este un colaps fără precedent cauzat de închiderea frontierelor din întreaga lume și introducerea restricțiilor de călătorie ca răspuns la pandemie.

Redresare lentă. Asia și Pacificul, prima regiune care a simțit impactul COVID-19 asupra turismului

În ultimele săptămâni, un număr tot mai mare de destinații au început să se redeschidă turiștilor internaționali. OMT raportează că, la începutul lunii septembrie, 53% din destinații au ușurat restricțiile de călătorie. Cu toate acestea, multe guverne rămân prudente și acest ultim raport arată că blocajele impuse în prima jumătate a anului au avut un impact devastator asupra turismului internațional. Scăderea bruscă și drastică a sosirilor a pus în pericol milioane de locuri de muncă, precum și nenumărate companii.

În ciuda redeschiderii treptate a numeroaselor destinații începând cu a doua jumătate a lunii mai, îmbunătățirea anticipată a numărului de turiști internaționali în timpul sezonului de vară de vârf din emisfera nordică nu s-a concretizat. Europa a fost a doua regiune cel mai afectată din lume, cu o scădere de 66% a numărului de sosiri de turiști în prima jumătate a anului 2020. America (-55%), Africa și Orientul Mijlociu (ambele -57%) au suferit și ele. Cu toate acestea, Asia și Pacificul, prima regiune care a simțit impactul COVID-19 asupra turismului, a fost cea mai afectată, cu o scădere de 72% a turiștilor în semestru.

460 miliarde USD costuri economice

Potrivit OMT, prăbușirea cererii de călătorii internaționale în perioada ianuarie-iunie 2020 se traduce printr-o pierdere de 440 de milioane de sosiri internaționale și în jur de 460 miliarde USD din veniturile din exporturi din a turismului internațional. Pierderile din veniturile din turismul internațional depășesc de cinci ori cele înregistrate în criza economică și financiară mondială din 2009.

Extinderea scenariilor până în 2021 indică o schimbare de tendință anul viitor, bazată pe ipotezele unei ridicări treptate și liniare a restricțiilor de călătorie, disponibilitatea unui vaccin sau tratament și o recuperare a încrederii călătorilor. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, revenirea la nivelurile din 2019 în ceea ce privește sosirile de turiști ar dura între 2 și 4 ani.

Articole conexe

Leave a Comment