Un grup Telegram încearcă să reproducă grupul Reddit în Spania

Cutremurul provocat de cazul GameStop, începe să aibă primele replici în Spania. Grupul Telegram WS Bets Español, format din puțin peste 6.000 de membri, a făcut să crească acțiunile Tubacex, care este listată pe Bursa Alternativă de Valori. Acțiunile companiei Tubacex, care este listată la Bursa Alternativă, au înregistrat o creștere de 13,46% în sesiunea de luni, 01/02/2021.

Grupul TUBACEX este dedicat producției și vânzării de tuburi fără sudură din oțel inoxidabil și aliaje cu nichel ridicat.

Motivul acestei creșteri este o posibilă investiție în companie pe 3 februarie curent. Administratorul grupului, Fernando, le-a propus participanților la chat să întreprindă o acțiune comună pentru a investi într-o acțiune pe piața bursieră spaniolă.

Valoarea aleasă pentru a face investiția a fost dezvăluită de administratorul canalului în luni, în jurul orei 11.00 și la acel moment valoarea acțiunilor companiei basce a început să crească. Deși creatorul canalului de Telegram s-a asigurat că opiniile pe care le expune nu sunt recomandări de cumpărare, după ce a informat că va investi în Tubacex, prețul companiei a crescut cu 16% într-o oră. Ceva surprinzător pentru o acțiune care, în ultimele luni, și-a pierdut peste 30% din valoarea sa pe piața, marcând un nivel minim record în octombrie anul trecut la 0,9 euro.

În ciuda maximului de luni, situația companiei este foarte complicată din cauza pandemiei Covid19. Mulți clienți și-au anulat comenzile, întrucât o bună parte a activității lor este încă dependentă de sectorul petrolului și gazului.

Compania a anunțat negocierea paralelă a unui ERE în această lună pentru o parte a personalului. În plus, a anunțat, de asemenea, negocierea paralelă a unui dosar de reglementare temporară a ocupării forței de muncă (ERTE) pentru restul lucrătorilor, având în vedere lista redusă de comenzi pe care îl are în prezent. Împreună, ambele fabrici au un personal de 800 de lucrători.

Compania a reamintit că criza gravă din sectorul petrolului și gazelor a determinat companiile angajate în această activitate să își reducă investițiile în ultimii ani cu peste 40% din 2015, în paralel cu scăderea prețului petrolului Brent.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat cu compania GameStop pe Wall Street, în acest caz, conform experților, nu pare că există o cruciadă împotriva fondurilor de investiții care pariază împotriva Tubacex. Compania are o capitalizare redusă și peste 80% din capital este circulant.

Autoritatea de reglementare a pieței din Spania, CNMV (Comisia Națională a Pieței Valorilor Mobiliare), a avertizat deja că „ajungerea la un acord” pentru creșterea prețului valorilor mobiliare ale unei companii nu este permisă de legislația spaniolă. Amenzile pentru îndeplinirea acestor practici pot ajunge până la 30 de milioane de euro și pedepse cu închisoarea cuprinse între șase luni și șase ani, pe lângă o posibilă limitare de a acționa ca agent pe piață de la doi la cinci ani.

Articole conexe

Leave a Comment